Error
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 85
Menu

Bank: Sehested er suveræn

OL-legenden Jesper Bank har store forventninger til Nicolai Sehesteds talenter: ”Det, Sehested gør, er suverænt,” udtalte Jesper Bank til TV2 fredag formiddag, hvor han fulgte ISAF Nations Cup 2013 Grand Final fra Middelfart Marina. Han mener, at Sehested kan gå hele vejen til toppen i matchrace. ”Det ser ekstremt lovende ud. Jeg havde ikke det her niveau som 23-årig,” sagde en imponeret Bank.

En sejr fra finalen
Nicolai Sehested skuffede heller ikke i fredagens sejladser, der foregik i 5-7 sek/m. Han kunne gå hjem med to sejre mod Victor Ogeman (Sverige) i semifinalen. ”Det er blevet mere tæt i dag. Vi kan godt mærke, at de andre er blevet mere trygge ved bådene og farvandet,” sagde taktiker for Nicolai Sehested, Peter Wibroe. Der venter mindst en – måske tre - sejladser lørdag formiddag, før finalepladsen er hjemme.

Svært farvand
Lotte Melgaard forsatte også hendes fine statistik i fredagens sejladser. ”Vi får generelt nogle gode starter. Kun et par gange missede vi i dag mod brasilianerne. Fænøsunds meget skiftende strøm- og vindforhold gør det meget komplekst at sejle her. Det kræver mere kommunikation, end vi plejer. Men vi er meget tilfredse,” konkluderede Lotte Melgaard fredag eftermiddag.

Kun én fra hver nation
Den anden semifinale i Open blev sejlet mellem japanske Sakamoto og australske Gilmour, der gik direkte til semifinalen. Her blev det til en sejr til hver. Rooklyn fra Australien klarede sig bedst i kvartfinalerne. Men på grund af stævnets regler om, at kun en deltager fra hvert land kan komme i semifinalen, måtte han vinke farvel til pladsen. Den samme regel sendte også Rasmus Viltoft ud af semifinalen, hvor han lå à point med Sakamoto (Japan) og Ogemann (Sverige) efter kvartfinale-sejladserne. Her blev det til en sejr for hver, og der venter endnu mindst én i morgen.

Victor Ogemann var i øvrigt en tur i vandet fredag. Midt under en pre-start mod Sehested knækkede rorpindsforlængeren af selve rorpinden. Men mandskabet var hurtige til at få ham ombord igen, og matchen blev gennemført uden rorpindsforlænger.

Lørdag genoptages semifinaler fra kl. 10 og finaler fra kl. 13. Det hele kan følges på livestreaming tv. Se mere på www.nationscup2013.dk

More in this category: « Sehested klar til semifinalen

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top